دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم دنیای تخیل است. درواقع، خود زندگی، یک فعالیت مبنی بر تخیل است.
«همهی چیزهایی که ما مشاهده میکنیم، اگرچه بهظاهر در دنیای بیرون قرار دارند، ولی درواقع در درون ما، یعنی در تخیلمان هستند. همان تخیلی که در آن، این جهان فانی، چیزی جز یک سایه نیست.»
ویلیام بلیک، شاعر و نقاش بریتانیایی
هیچچیز با قدرت خودش در این جهان ظاهر نمیشود یا به بودن در این جهان ادامه نمیدهد. رویدادها به این دلیل اتفاق میافتند که فعالیتهای تخیلی نسبتاً پایدار، آنها را خلق کردهاند. و این رویدادها فقط تا زمانی به بودن در این دنیا ادامه میدهند که چنین پشتیبانییی را دریافت کنند.
بنابراین راز تصویرسازی و تخیل، بزرگترین مسئلهی بشر است. مسئلهیی که همه باید به دنبال پاسخ آن باشند. چراکه نهایت قدرت، نهایت خرد، و نهایت لذت، در پاسخ این راز بزرگ نهفته است.
وقتی انسان معمای تصویرسازی را حل کند، راز ایجاد رویدادها را کشف خواهد کرد. و آن راز این است: تخیل (تصور)، واقعیت را خلق میکند. تخیل اگر شدت بالایی داشته باشد، یک حقیقت عینی فوری است. ولی اگر شدت آن کم باشد، با گذشت زمان به واقعیت میپیوندد (یعنی دیگر فوری نیست).
تخیل ، دلیل به وجود آمدن تاریخ بشریت
تاریخ بشر، با اشکال مختلف حکومتهایش، انقلابهایش، جنگهایش، و ظهور و سقوط ملتهایش، میتواند با توجه به تخیل انسان نوشته شده باشد. همهی مردان و زنانی که قدرت تخیل قوی دارند، با این قدرت تخیل خود در حال جادو کردن هستند. و همهی مردان و زنان منفعلی که قدرت تخیل بالایی ندارند، همیشه زیر سایهی قدرت آنها هستند.
اگر تخیل، همانگونه که ویلیام بلیک باور داشت، تنها نیرویی باشد که عمل میکند، یا تنها قدرتی باشد که درون انسان قرار دارد، پس نباید مطمئن باشیم که آن اشتیاقی که به خاطر آن، جنگهای مختلف در طول تاریخ بشریت شکل گرفته و جهان در خون غوطهور شده، از تخیل یک پسر چوپان که برای لحظهیی چشماناش از شدت هیجان برق زده و بعد به راه خودش ادامه داده شروع نشده است.
برای گوش دادن به صحبتهای نویل گادارد ، میتوانید ویدیوی زیر را مشاهد کنید.
فراتر از حد تصور زیبا بود از ترجمه اصلاح و ادیت بسیار متناسب و با کیفیت شما هم صمیمانه سپاس گزارم 👑💎