بحث آزمایش الهی را به جرات می‌توان یکی از مباحثی دانست که در ذهن عموم کاملا اشتباه نقش بسته است. عموم فکر می‌کنند خدا همواره ما را مورد آزمایش قرار می‌دهد تا نتیجه کارمان را سریعا بدهد و یا می‌خواهد عکس‌العمل ما را در سختی‌ها ببیند. درحالیکه با این باور باید از خود پرسید که مگر خداوند از همه‌چیز آگاه نیست؟ پس چرا ما را مورد آزمایش‌های متعدد قرار می‌دهد؟ آیا این یک نقص برای خدا نیست و او را از خدایی ساقط نمی‌کند؟ پر واضح است که این باور که خدا آزمایش الهی را قرار داده تا توسط آن انسان‌ها را مورد ارزیابی قرار دهد غلط است. حال در این بخش بحث آزمایش‌های الهی را به درستی مورد بررسی قرار می‌دهیم و می‌بینیم که چگونه اساس آنها متفاوت از باور ماست بطوریکه با شناخت درست ما عاشق این آزمایش‌ها خواهیم شد.

آزمایش الهی

آزمایش الهی و خدایی که عادل و پرورش‌دهنده است

یک باور اشتباه عمومی درباره آزمایش الهی این است که خداوند ما را در سختی خلق کرده و سختی‌های فراوان هم سر راه ما می‌گذارد تا انسان‌های بردبار از دیگران جدا شوند. که در اینصورت علم بی‌انتهای خدا و مهربانی‌اش زیر سوال می‌رود زیرا خدای مهربان نمی‌تواند عامل ایجاد سختی برای بنده‌هایش باشد و علم او هم میبایست برایش روشن کرده باشد چه کسی بردبار است و چه کسی نیست بنابراین جایی در این صورت برای آزمایش‌های الهی باقی نمی‌ماند. حال سوال مهم‌تر این است که دقیقا به چه چیزی می‌گوییم آزمایش الهی؟
برای پاسخ به این سوال باید به دو صفت عادل و پروردگار بودن خداوند توجه کنیم. عدالت الهی یعنی خداوند جهانی را خلق کرده که هرکس هرآنچه در زندگی بر او می‌گذرد معادل و متناسب خودش است و تا خودش تغییری نکند شرایطش هم تغییری نخواهد کرد. و پروردگار بودن خداوند هم یعنی او همواره در حال پرورش دادن ما برای رشد است و هرچه به خداوند نزدیک‌تر باشیم یعنی درس‌های بیشتری گرفته‌ایم و رشد بیشتری کرده‌ایم. حالا بیایید جایگاه آزمایش الهی را در این بین مورد بررسی قرار دهیم.

ما همواره از خداوند یا در کل از زندگی خواسته‌های متنوعی داریم و خدای عادل باید براساس عدالت خود آنها را در زندگی ما ایجاد کند که این یعنی خداوند تا خود ما تغییر کافی نکرده‌ایم خواسته ما را محقق نخواهد کرد زیرا اگر بدون تغییر خودمان خواسته‌ای که داریم را برایمان ایجاد کند خودش را از داشتن عدالت ساقط کرده است. حال مرحله تغییر ما و عبور کردنمان از شخصیت قبلی و ورود به شخصیتی جدید همان آزمایش الهی است. که هیچ ارتباطی به سختی دادن خداوند و یا دانستن اینکه چه کسی بنده خوبی هست و چه کسی نیست ندارد و در واقع روند طبیعی رسیدن خود ما به خواسته‌هایی است که قبل‌تر طلبشان کرده بودیم.

خداوند همیشه بخشنده است و چیزی را از ما نمی‌گیرد

خدای بخشنده که پروردگار هم هست همواره به ما درس‌هایی می‌دهد که دقیقا در راستای رشد ما برای رسیدن به نعمت‌های بیشتر است. زیرا خداوند عاشقانه ما را دوست دارد و او بیشتر از ما می‌خواهد که خواسته‌های ما واقعیت پیدا کنند. اما نقش اصلی را خود ما داریم که می‌بایست بدانیم چرا در حال حاضر خواسته خود را نداریم و کدام نقص‌ها ما را از رسیدن به آنها دور کرده است و بعد با گرفتن درس‌ها و اجرای درست آنها در عمل وارد مرحله جدیدی می‌شویم که بطور خودکار خواسته‌‌ی ما آنجا تحقق پیدا کرده است.

نکته اینجاست که ما انسان‌ها به دلیل انس‌پذیری بالایی که داریم به شخصیت و رفتار خود شدیدا عادت می‌کنیم و لازم است برای جدا شدن از آنها و انجام عملی متفاوت واقعا تمرکز کافی خرج کنیم و دقت خود ر بالا ببریم تا همان عادات قبلی غلط را انجام ندهیم. در این مرحله به ما فشار موقتی وارد می‌شود و به همین دلیل فکر می‌کنیم خدا ما را در سختی قرار داده درحالیکه این باوری اشتباه است و آزمایش الهی و عبور از این مرحله در واقع همان جدا شدن ما از شخصیت ناقص قبلی و رسیدن به شخصیتی بهتر است.

آزمایش الهی

خداوند هرکس را متناسب با خودش در آزمایش قرار می‌دهد

اشتباه رایج دیگری هم وجود دارد به اینصورت که حتما خداوند از همه امتحان‌های سخت خواهد گرفت. اولا که امتحان سخت برای کسیست که درس‌هایش را خوب نخوانده زیرا افرادی که درس‌های خود را خوب می‌گیرند هرگز در امتحان‌ها سختی را تجربه نمی‌کنند. دوما خدای عادل نمی‌تواند یک امتحان را برای همه در نظر بگیرد زیرا ما داشته‌ها و خواسته‌های یکسان نداریم. خدای عادل هرکس را متناسب با آنچه دارد و آنچه می‌خواهد مورد آزمایش قرار می‌دهد که البته همانطور که پیش‌تر ذکر شد این آزمایش الهی همان مسیر طبیعی رشد کردن خود فرد است که اگر به اندازه کافی آماده نباشد مردود خواهد شد و میبایست در یک فرم متفاوت همان امتحان را مجددا بدهد تکرار کند تا کاملا هوشیارانه عملی درست را انجام دهد که نتیجه مطلوبش را می‌سازد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
7 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
star68
star68
4 ماه قبل

فکر کنم منظور از داشته‌ها دادن بهای خواسته است

star68
star68
4 ماه قبل

سلام خدمت استاد گرامی
منظور از داشته‌ها چیست که ما متناسب با آنها امتحان می‌شویم؟
آیا منظور باورها و آگاهی‌های ما هستن؟

alisharifpor
alisharifpor
4 ماه قبل

چگونه میتونم دوره استفاده از قدرت رو تهیه کنم سپاسگزارم استاد گرامی وبزرگوار

مینا
مینا
پاسخ به  گروه خود و خدا
2 ماه قبل

من در امریکا زندگی میکنم . پسرم اینجا بزرگ شده . فارسی خیلی خوب نیست میتونه کلاسهای شما را داشته باشه

5/5 - (7 امتیاز)