اگر سوالاتی از قبیل اینکه ضمیر ناخوداگاه چیست و چگونه کار میکند، تغییر ضمیر ناخودآگاه چگونه انجام میشود، آیا تغییر دادن ضمیر ناخوداگاه با هیپنوتیزم امکانپذیر است، و سوالاتی از این دست دارید، تا انتها با ما همراه باشید. دکتر بروس لیپتون به این سوالات پاسخ میدهد.
حالت هیپنوتیزم چیست؟
همهی انسانها در ۷ سال اول زندگی خود، در حالت هیپنوتیزم هستند. مغز کودکان زیر ۷ سال، در یک فرکانس ارتعاشی پایین قرار دارد. این ارتعاش که تتا نام دارد، سطحی پایینتر از هوشیاری دارد. تتا همان حالت تخیل و تصور و درواقع همان هیپنوتیزم است.
در ۷ سال اول زندگی، طبیعت، برنامههایی که انسان برای زندگی در روی کره زمین به آنها نیاز دارد را تعیین میکند. حالا چطور این برنامهها که پارادایم نام دارند در ضمیر ناخوداگاه انسان ذخیره میشوند؟ کودک با تماشای پدر و مادر و اطرافیان و جامعهای که در آن زندگی میکند این برنامه ها را کسب میکند. کودک درواقع این برنامهها را از محیط اطراف خود دانلود میکند.
اهمیت تغییر دادن ضمیر ناخودآگاه
اهمیت این برنامهها و همینطور اهمیت تغییر ضمیر ناخودآگاه در این است که حدود ۹۵ درصد از زندگی ما را همین برنامههای موجود در ضمیر ناخوداگاه میسازند. بهعبارتدیگر، هر روز فقط ۵ درصد از زندگی شما توسط ذهن هوشیار و خلاقتان ساخته میشود. به همین خاطر است که افراد فقیر، فقیر باقی میمانند و افراد ثروتمند، ثروتمند.
بنابراین ۷ سال ابتدای زندگی انسان، دورهی برنامهریزی است. و بعد از آن، ۹۵ درصد زندگیتان توسط آن برنامهها تعیین میشود. عملکرد یک کودک تا قبل از ۷ سالگی بهصورت آگاهانه و هوشیار نیست. بلکه فقط مثل یک دستگاه ضبط صوت عمل میکند.
بهطور مثال، اگر یک پدر یا مادر از دست کودک خود عصبانی شود و به او بگوید: تو لیاقت نداری، آن کودک جملهی «من لیاقت ندارم» را در ضمیر ناخودآگاه خود ضبط میکند. حالا اگر چندین بار این جمله را بشنود و در ذهن او تبدیل به یک باور شود، در ۹۵ درصد از زمان زندگی خود، مطابق همین برنامهی «من لیاقت ندارم» عمل خواهد کرد. و این کار بهصورت کاملاً ناخوداگاه انجام خواهد شد. یعنی آن کودک در ۹۵ درصد از زمان زندگی خود، رفتارش را جوری تنظیم میکند که مطمئن شود این برنامه صحیح است. در کتاب «پدر پولدار، پدر فقیر» نوشتهی رابرت کیوساکی هم به این موضوع اشاره شده است.
تغییر ضمیر ناخودآگاه چگونه انجام میشود؟
حالا سوال اصلی این است که ضمیر ناخودآگاه را چگونه میتوان تغییر داد؟ یعنی تغییر ضمیر ناخودآگاه و برنامه ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه به چه شکل است؟
ذهن نیمه هوشیار یا همان ضمیر ناخودآگاه ، بهصورت طبیعی از دو طریق آموزش میبیند: اول، هیپنوتیزم، که مربوط به ۷ سال ابتدای زندگی است. و دوم، تکرار و تمرین. یعنی از طریق تکرار و تمرین میتوان برنامه های جدید در ضمیر ناخوداگاه نصب کرد. مثلاً برای یاد گرفتن رانندگی، باید بارها تمرین و تکرار کرد تا اینکه مهارت رانندگی وارد ضمیر ناخوداگاه انسان شود. یادگیری الفبا هم به همین صورت است. هر روز باید بارها و بارها از الف تا ی را تمرین کرد تا آن را یاد گرفت. وقتی انسان آن را یاد گرفت، دیگر نیاز نیست که برگردد و دوباره آن را انجام دهد.
برای گوش دادن به صحبتهای دکتر بروس لیپتون دربارهی تغییر ضمیر ناخودآگاه ، لطفاً ویدیوی زیر را که همراه با زیرنویس فارسی است تماشا کنید.
ممکن است به این مطالب هم علاقهمند باشید:
مصاحبه با استر هیکس توسط اپرا وینفری
لاغری با قانون جذب | کاهش وزن طبیعی (استر هیکس)
قانون جذب افراد مشهور و سلبریتی ها