این برنامه ریزی مالی را آقای جیم ران از کتاب ثروتمندترین مرد بابل ، نوشتهی جرج کلاسون آموخته است. این برنامه به او کمک کرده است تا بتواند در سن سی سالگی به استقلال مالی برسد.
جیم ران میگوید روزی به آقای جان ارل شُف گفتم: اگر پول بیشتری داشتم، طرح و برنامه بهتری داشتم. آقای شف به من گفت: نظر من این است که اگر طرح و برنامه مالی بهتری داشتی، پول بیشتری داشتی! با این جمله اهمیت یک برنامه ریزی مالی خوب برای رسیدن به ثروت و موفقیت کاملاً مشخص میشود. و ما درمییابیم که مقدار و کمیت مهم نیست. بلکه این طرح و برنامه است که در درجهی اول اهمیت قرار دارد.
با هم نگاهی میاندازیم به اصول این برنامهریزی مالی و روشی که جیم ران از آن استفاده کرد.
اصل اول برنامه ریزی مالی جیم ران: فقط با ۷۰ درصد از درآمد خالص خود زندگی کنید
منظور از درآمد خالص، آن مقدار پولی است که بعد از کسر مالیات و سایر هزینهها برای انسان باقی میماند. در اولین اصل از این برنامه ریزی مالی ، به شما توصیه میشود که فقط با ۷۰ درصد از این پول زندگی کنید و آن را خرج کنید. چراکه قرار است با ۳۰ درصد باقیمانده، کارهای خیلی مخصوصی انجام دهید. و در اصول بعدی با این کارها آشنا میشویم.
اصل دوم: ۱۰ درصد از درآمد خالص خود را به خیریه اختصاص بده
طبق این برنامهریزی مالی ، باید ۱۰ درصد از آن ۳۰ درصدی که قرار نیست خرج کنی را به خیریه اختصاص دهی. با این کار بخشی از چیزی که از کائنات برداشتی را برمیگردانی. و به کسانی که نمیتوانند به خودشان کمک کنند کمک میکنی.
میتوانی افرادی را پیدا کنی که به این پول نیاز دارند. و اگر هم این افراد را پیدا نکردی میتوانی این پول را به موسسات خیریهی قابل اعتماد بدهی تا آنها به افراد نیازمند کمک کنند.
اصل سوم برنامهریزی مالی جیم ران: ۱۰ درصد دیگر را به سرمایهای که آن را مدیریت میکنی اختصاص بده
این کار برای این است که خودت راههای خوب را برای سرمایهگذاری پیدا کنی و از آن سرمایه استفاده کنی.
میتوانی کالاهایی بخری و آنها را بفروشی. یک چیزی بخری، آن را تعمیر کنی سپس آن را بفروشی. سعی کن درگیر تجارت و دادوستد شوی.
اصل چهارم برنامهریزی مالی جیم ران: ۱۰ درصد آخر را به سرمایهای که تامین میکنی اختصاص بده
اصل قبلی درمورد سرمایهای بود که خودت باید آن را مدیریت میکردی. ولی اصل سوم و آخر از این برنامهریزی مالی پیشنهاد میدهد ۱۰ درصد از درآمد خالصت را هم به سرمایهای اختصاص دهی که خودت آن را مدیریت نمیکنی. بلکه این سرمایه را برای دیگران تامین میکنی و از آنها سود میگیری. مانند گذاشتن پول در بانک و موسسات مالی. و سود گرفتن از آنها.
اگر این ۱۰ درصد را به بازار تزریق کنی، همه سود میبرند. زیرا بعضی از پروژهها به سرمایهی زیادی نیاز دارند. و فقط یک نفر نمیتواند آن سرمایه را تامین کند. بنابراین سیستمی بهوجود آمده است که همه میتوانند پول خود را در آنجا سرمایهگذاری کنند. با این کار کسبوکارهای بزرگ میتوانند ایجاد شوند. و این کسبوکارها مشاغل، محصولات و خدمات بیشتری تامین میکنند. و به خلق یک جامعهی پویاتر کمک میکنند.
در ویدیوی زیر، میتوانید به صحبتهای آقای جیم ران همراه با زیرنویس فارسی گوش دهید.
عالی هستین واقعا لذت بردم حاضرم هر ترجمهی دیگهای مثل این رو از جیم ران ازتون بخرم
حرفه ای
بسیار مفید و عالی بود تشکر از زحماتی که برای ترجمه ویدیو انجام می دهید