همهی ما در زندگی علایقی داریم. داشتن علایق نعمت است. و شما باید دنبال آنها بگردید و آنها را پیدا کنید. چون علاقهی شما به شما هدف و جهت میدهد.
سه حالت مختلف برای انتخاب شغل: مشاغل دمدستی، حرفههای تخصصی، علایق
شما میتوانید یک شغل دمدستی داشته باشید، شغلهایی که به مهارت خاصی احتیاج ندارند. یا میتوانید یک حرفه کسب کنید و به آن حرفه مشغول شوید. حالت سوم این است که به دنبال علایق خود بروید و کاری که به آن علاقه دارید را انجام دهید.
حالت سوم از دو حالت دیگر بهتر است. یعنی بهترین حالت این است که مشغول علایق خود باشید. زیرا دراینصورت کار کردن به شما حس کار نمیدهد و از انجام آن لذت میبرید.
پیدا کردن علایق کار سختی نیست
بسیاری از مردم با گذشت زمان علایق خود را پیدا میکنند. این کار خیلی سخت نیست. ولی گاهی اوقات ما به عقل خود اجازه میدهیم به آن علایق مسلط شوند. و این چیزی است که باید جلوی آن را گرفت.
ریسکهای جسورانه داشته باشید
مفهوم دیگری که درکنار علایق از اهمیت بالایی برخوردار است مسئلهی جسارت است. اگر میخواهید به موفقیت های بزرگ برسید باید ریسکهای جسورانه بکنید.
با انجام دادن این ریسکها، آزمایشها و تجاربی بهدست میآیند. ولی از قبل نمیشود فهمید که آیا آن آزمایشها جواب میدهند یا نه. آزمایشها بهطور ذاتی مستعد شکست هستند. ولی چند موفقیت بزرگ تعداد خیلی زیادی از آن شکستها را جبران میکنند.
پس نباید از ضررهای احتمالی ترسید و ریسک نکرد. البته این ضررها و شکستها چندان خوشایند نیستند. ولی آنها مهم هم نیستند. چیزی که مهم است این است که شرکتهایی که به آزمایش کردن ادامه نمیدهند و با آغوش باز پذیرای شکست نیستند درنهایت در یک وضعیت استعصال قرار میگیرند. وضعیتی که در آن تنها کاری که میتوانند بکنند این است که قبل از ورشکست شدن یک تیر در تاریکی رها کنند. درحالیکه شرکتهایی که همیشه ریسک میکنند در این وضعیت قرار نخواهند گرفت.
در ویدیوی زیر که از حساب آپارات خود و خدا است میتوانید صحبتهای جف بزوس دربارهی دنبال کردن علایق را همراه با زیرنویس فارسی تماشا کنید.
عالی بود… بخصوص اون جمله که : “این ما نیستیم که علایقمان را انتخاب میکنیم، بلکه علایقمان ما را انتخاب میکنند”.